StudentMentorApp

Podcast Mentoren op Zuid

1 October 2021
Onderzoeker Loïs Schenk van Erasmus Universiteit maakte een podcast over mentoring, met aan het woord een mentor en een mentee van MoZ.
Media

In deze podcast vertelt onderzoeker Loïs Schenk alles over mentoring voor scholieren in Rotterdam. Wat is mentoring, hoe werkt het, en wat is er zo interessant aan deze vorm van samenwerken tussen studenten en scholieren? En wat brengt het hen?

Ook wordt stilgestaan bij wetenschappelijk onderzoek naar mentoring. De podcast bevat een gesprek met Dayna en Merel die elkaar dit jaar hebben leren kennen via het programma Mentoren op Zuid. Dayna en Merel vertellen hoe die kennismaking verliep en wat ze er beiden aan hebben om mentor en mentee te zijn. Deze podcast is een interessante kennismaking met wat mentoring precies is, wat bekend is uit wetenschappelijk onderzoek, en de ervaring van deelnemers.

Deze podcast is een samenwerking tussen drie hoger onderwijsinstellingen in Rotterdam (Hogeschool InHolland, Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit) en de praktijk (Rotterdam Mentoren op Zuid) in het kader van het landelijke programma City Deal Kennis Maken. Bij het Rotterdamse City Deal project komen de kennisinstellingen en de gemeente Rotterdam samen om onderwijs en onderzoek te verbinden aan maatschappelijke vraagstukken in Rotterdam.

Luister
de podcast

Beluister de podcast via deze link.

Link naar podcast

Onze
partners