StudentMentorApp

Rabobank verbindt zich meerjarig aan Mentoren op Zuid

20 June 2019
Als eerste partner vanuit het bedrijfsleven adopteert Rabobank Rotterdam een aantal klassen van het programma Mentoren op Zuid.
Media

Donderdag 20 juni overhandigden Leo Peeters Weem (directievoorzitter Rabobank Rotterdam) en Sezgin Yilgin (rayondirecteur Rabobank Rotterdam-Zuid) een cheque van € 127.122,- aan het bestuur van Stichting Studentmentoren Rotterdam voor een meerjarige financiële bijdrage aan het mentorenprogramma. Hiermee verwacht de Rabobank een verschil te kunnen maken in levens van studenten en leerlingen.

Het programma Mentoren op Zuid verbindt jaarlijks zo’n 1.200 studenten als mentor aan 1.200 leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in Rotterdam Zuid.

Al vanaf de start van het programma in 2016 is er een band tussen de Rabobank en het programma. Zo spreekt Sezgin Yilgin jaarlijks de deelnemende studenten toe om hen te motiveren een goede mentor en een inspirerend voorbeeld te zijn voor de leerlingen. Hij is zeer enthousiast over het programma en is er van overtuigd dat door coaching de leerlingen gemotiveerd worden en betere studiekeuzes kunnen maken. “Doordat studenten in hun eigen belevingswereld zitten, zien de leerlingen hen als mooi, inspirerend voorbeeld om te volgen.”

Rabobank en Mentoren op Zuid hopen dat dit meerjarige partnerschap andere bedrijven inspireert mee te doen met Mentoren op Zuid. De komende maanden worden andere bedrijven met een sociaal hart benaderd om bij te dragen aan het programma, dat eerder de Nationale Onderwijsprijs ontving.

Onze
partners