StudentMentorApp

Verhalenboekje Mentoren op Zuid 2021

6 October 2021
Extra individuele aandacht voor leerlingen op Zuid! In het kader van de ambities van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, start in 2014 een pilot samenwerking tussen een klas leerlingen op een middelbare school in Rotterdam-Zuid en een keuzevak van een hbo instelling: Mentoren op Zuid. Dit blijkt een krachtig concept waardoor de leerlingen en de studenten zich ontwikkelen en een impuls geeft aan een inclusieve samenleving.
Media

Inmiddels is MoZ uitgegroeid tot een programma waaraan vele voorgezet onderwijs- en basisscholen deelnemen. De mentoren zijn niet meer alleen hbo-, maar ook mbo- en wo- studenten. Het programma wordt naast de deelnemende scholen en opleidingen, mede mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam, fondsen en bedrijfsleven. MoZ richt zich vooral op Zuid, maar heeft ook zijn weg gevonden naar leerlingen en studenten op de noordoever van Rotterdam.

De kern van de methodiek is nog steeds hetzelfde – een groep studenten wordt gekoppeld aan een groep leerlingen. De studenten zijn een half jaar lang mentor en rolmodel voor een leerling die zij wekelijks een uur een-op-een doelgericht en methodisch begeleiding bieden. De studenten zelf krijgen begeleiding van een docent van hun opleiding in nauwe samenwerking met de docent van de leerlingen. De beelden, verhalen en uitspraken van de betrokkenen in dit boekje, geven een inkijkje in de praktijk van het programma waarvan we u graag deelgenoot maken.

Veel kijk- en leesplezier gewenst!

Bekijk hier het verhalenboekje

Onze
partners