StudentMentorApp

Wegwerken taal- en rekenachterstand met studenttutoren

12 July 2022
Studenten uit het Rotterdams hoger- en middelbaarberoepsonderwijs helpen als tutor met taal en rekenen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs.
Media

De methode ‘high dosage tutoring’ is een bewezen effectieve manier om taal- en rekenachterstand bij leerlingen in te lopen. Rotterdame scholen en leerlingen die er afgelopen schooljaar ervaring mee hebben opgedaan, zijn enthousiast. Daarom kunnen basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs, in het kader van het NPO, ook komend schooljaar tutoren inzetten voor hun leerlingen.

Hoe werkt het?

Een tutor werkt een uur lang met twee leerlingen aan taal of rekenen. Door de intensieve begeleiding, maken leerlingen grote stappen vooruit. De tutoren worden geworven, getraind en ingezet door het programma Mentoren op Zuid van Stichting Studentmentoren Rotterdam. De kosten van een tutor zijn dankzij NPO-subsidie rond de €30 per uur (€15 per uur per leerling).

Hoe regelen?

Als je tutoren op jouw school wil inzetten of eerst meer informatie wil, kun je contact opnemen met de studenttutoren programma coördinatoren:

Achtergrond

Het tutorenproject is in schooljaar 2021-2022 gestart naar aanleiding van de vraag van Rotterdamse scholen aan de gemeente om te helpen de taal- en rekenachterstand als gevolg van corona weg te werken. In totaal zijn tot nu toe 68 tutoren gedurende twintig weken ingezet. 378 leerlingen hebben tutoring ontvangen, 216 voor rekenen en 162 voor taal.

Onze
partners