StudentMentorApp

Ouders

De klas van uw kind doet mee aan het programma Mentoren op Zuid. Alle leerlingen uit de klas krijgen 20 weken lang begeleiding van studenten van een mbo- of hbo-instelling. Dit noemen we studentmentoren. Elke leerling heeft een eigen studentmentor toegewezen, die elke week langskomt op de school van uw kind. Samen gaan ze een uur lang aan de slag met onderwerpen waar uw kind graag aan wil werken. De studenten leren hoe het is om iemand te coachen, en worden hierbij begeleid door hun eigen docent. Ook de klassenmentor van uw kind is nauw betrokken bij het traject.

De voordelen van
Mentoren op Zuid

Extra aandacht

Uw kind krijgt elke week een uur lang één-op-één aandacht van een mbo- of hbo-student. Uw kind bepaalt zelf waaraan het tijdens dat uur wil werken. De ene keer werken ze aan school, de week erop praten ze over de keuze voor een vervolgopleidingen. Maar het kan ook zijn dat uw kind een keer een balletje trapt met zijn mentor of praat over hobby’s. Het belangrijkste is dat uw kind zijn ei kwijt kan bij de mentor.

Rolmodel

Kinderen kijken op naar rolmodellen. Dit kunnen muzikanten zijn of acteurs, maar ook een familielid of (oudere) buurjongen. Een rolmodel kan helpen in het stellen van doelen en behalen van succes. Door het kleine leeftijdsverschil tussen de studenten en de leerlingen kunnen de studenten ook een goed rolmodel zijn en een voorbeeldfunctie vervullen voor uw kind.

Kind staat centraal

Tijdens het uur Mentoren op Zuid draait alles om uw kind. Uw kind mag de doelen bepalen die hij wil bereiken in de 20 weken dat de studentmentor hem begeleidt. Het kan zijn dat uw kind aan zijn zelfvertrouwen wil werken of aan het ontdekken en ontwikkelen van bepaalde talenten. Misschien wil hij hulp bij het maken van een schoolkeuze. De studentmentor past het tempo en de manier van leren aan uw kind aan.

Netwerk vergroten

In 20 weken tijd bouwt uw kind een band op met zijn studentmentor. De studentmentor deelt zijn eigen ervaringen, waar uw kind van leert. Ook kan de studentmentor uw kind wegwijs maken in vervolgopleidingen. Omdat de studentmentor al een keuze gemaakt heeft, kan hij uw kind advies geven en vertellen over zijn eigen ervaring. Vaak wisselen studentmentoren en leerlingen telefoonnummers uit. Zo kan uw kind ook na het mentortraject nog met vragen terecht.

Het belang van
Mentoren op Zuid

Tijdens de wekelijkse één-op-één begeleiding staat uw kind centraal. Samen met de student werkt uw kind aan zelf gestelde doelen en worden actuele onderwerpen besproken. Een student kan een goed rolmodel zijn voor uw kind. Nu en in de toekomst.

Onze
doelen

Het doel van Mentoren op Zuid is de onderwijsprestaties onder de deelnemende leerlingen uit Rotterdam te verhogen en hen succesvol te laten starten met een vervolgopleiding.
Tijdens de kennismaking was mijn mentee heel verlegen. We hebben veel leuke activiteiten gedaan en nu is mijn mentee veel meer open.
Lotte Heesbeen, studentmentor, student pabo aan Thomas More Hogeschool Bekijk het verhaal vanLotte

Doe mee met
Mentoren op Zuid

Mentoren op Zuid koppelt leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam aan betrokken studentmentoren. Deze studentmentoren coachen de leerling bij het leren leren, loopbaanoriëntatie, het ontdekken van eigen talenten en het kiezen van een vervolgstudie. Meer weten? Neem contact op via onderstaande button.

Contact

Onze
partners