StudentMentorApp

Partners

Het programma Mentoren op Zuid wordt gefinancierd door bijdragen van Gemeente Rotterdam, onderwijsinstellingen, fondsen en organisaties die geloven in de kracht van mentoring voor zowel studenten als leerlingen. Elke leerling verdient een mentor! Uw steun kan een verschil maken voor een leerling. Doet u mee?
Neem contact op

Mentoren op Zuid
in cijfers

7964

studenten zijn ingezet als mentor

sinds schooljaar 2014/2015
1065

studenten zijn ingezet als mentor

in 2020/2021
82

kwaliteitsrating

mentor-mentee relatie
Mentoren op Zuid is een mooie samenwerking tussen diverse partners om jongeren aan zichzelf en hun softskills te laten werken. Daarom ondersteun ik het programma met trots.
Dave de Held, directeur bij Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie Lees het verhaal vanDave

Wat uw
bedrijf kan doen

Mentoren op Zuid biedt organisaties de mogelijkheid om hun sociale impact en betrokkenheid zichtbaarder te maken. Door ons te steunen draagt u bij aan de ontwikkeling van jongeren uit Rotterdam-Zuid en werkt u aan de talentontwikkeling van de professionals van de toekomst.

Adopteer een klas

Hogeschool Rotterdam streeft naar een duurzame samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs. Daarom proberen we een groeiend aantal organisaties bij onze activiteiten te betrekken, en doen we een beroep op hun langdurige financiƫle steun. Zo kunt u als partnerorganisatie een klas mentoren en mentees adopteren en mentoring voor deze groep mogelijk maken. Interesse? Neem dan contact op.

Geef een gastcollege

Ook kan uw organisatie inhoudelijk deelnemen aan het programma. Bijvoorbeeld door een gastcollege te verzorgen en zo als inspirerend voorbeeld te dienen voor zowel de studentmentoren als de leerlingen. Het mes snijdt aan twee kanten: we bieden uw medewerkers een flexibele en zinvolle vrijwilligerservaring, en onze studenten en leerlingen nieuwe inzichten in de loopbaanontwikkeling.

Samenwerking

Kan het programma een bijdrage leveren aan de maatschappelijke doelen van uw organisatie? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.
Ik heb de kans gekregen op een internationaal congres te spreken over Mentoren op Zuid en mijn ervaringen te delen.
Sandy Koolwijk, studentmedewerker, student Lerarenopleiding Engels aan Hogeschool Rotterdam Bekijk het verhaal vanSandy

Onze
partners

Maak het verschil
voor leerlingen van Zuid!

Maak uw sociale impact en betrokkenheid zichtbaar. Steun Mentoren op Zuid en draag bij aan de ontwikkeling van jongeren uit Rotterdam-Zuid.

Neem contact op

Onze
partners