StudentMentorApp

Studenten uit het Rotterdams hoger onderwijs helpen als tutor met taal en rekenen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs. De studenten, die deelnemen aan het begeleidingsproject, zijn vooraf geschoold om de scholieren bij te staan en de scholen te ondersteunen in het wegwerken van achterstanden die versterkt zijn door corona.

High Dosage
Tutoring

De methode ‘High Dosage Tutoring’ is een bewezen effectieve manier om achterstand bij leerlingen in te lopen. Rotterdamse scholen en leerlingen die er afgelopen schooljaar ervaring mee hebben opgedaan, zijn enthousiast. Daarom kunnen basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs, in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) ook in het schooljaar 2022-2023 tutoren inzetten voor hun leerlingen. 

Dit project is in schooljaar 2021-2022 door de gemeente Rotterdam, het gehele Rotterdams onderwijs en enkele maatschappelijke partners als pilot opgezet.

Hoe
werkt het?

Een tutor werkt twee keer per week een uur lang met twee leerlingen aan taal of rekenen. Door de intensieve begeleiding maken leerlingen grote stappen vooruit. De tutoren worden geworven, getraind en ingezet door het programma Mentoren op Zuid van Stichting Studentmentoren Rotterdam. De betaling van de studenttutoren wordt belegd bij uitzendbureau Flexcraft tegen een maatschappelijk tarief.

Voor studenten

Informatie voor studenten die zich willen aanmelden voor het tutoren programma.

Meer informatie

Voor scholen

Informatie voor scholen die zich willen aanmelden voor het tutoren programma.

Meer informatie

Wij helpen
je graag verder

Manon Marges

Programmacoördinator Studenttutoren

Tess Ruikes

Programmacoördinator Studenttutoren

Onze
partners