StudentMentorApp

Tutor worden en leerlingen helpen als bijbaan? Graag!

Volg jij het programma Mentoren op Zuid waarin jij als studentmentor leerlingen in Rotterdam één-op-één begeleidt? Dan kan je ervoor kiezen om tegen een vergoeding ook reken- en/of taaltutor te worden. Studenttutor ben je op dezelfde school als waar je als studentmentor komt (of kwam). Mentor ben je als onderdeel van je studie, tutor is een betaalde baan waarin je leerlingen in tweetallen helpt met rekenen en/of taal.

Studenttutor
worden

Studenttutor word je niet zomaar: jouw mentorschool moet behoefte hebben aan tutoren, je hebt voor langere tijd ruimte in jouw rooster van een aantal uren op minimaal twee dagen in de week. Voor de rol van rekentutor leg je een rekentoets af. Wil je aan de slag als taaltutor, dan moet je laten zien dat je heel redelijk bent in Nederlands.

Vooraf volg je een korte, extra training om te leren wat tutoring is. Hoe besteed je bijvoorbeeld goed je tijd en wat zijn de belangrijkste rekentechnieken of taalmethodes? De skills waarover je als mentor beschikt, komen goed van pas als tutor, maar je weet straks ook het verschil tussen deze twee rollen.

Flexcraft

Als tutor kom je in dienst van uitzendbureau Flexcraft. Je verdient ongeveer € 15,- per uur. Naast je tutor uren krijg je ook tijd voor lesvoorbereiding en intervisie. De leerkracht van jouw tutorleerlingen levert je de spullen waarmee je de leerlingen helpt, geeft je af en toe feedback en beantwoordt jouw inhoudelijke vragen. Wij van Studenttutoren en Mentoren op Zuid zorgen voor intervisie tussen tutoren en zijn voor jou een tweede vraagbaak. Je maakt zelfstandig met school en het uitzendbureau afspraken over werktijden en je werkdagen.

Ga jij met ons
deze commitment aan?

Goede tutoring duurt ministens twintig weken van twee keer één uur per week met elke leerling, liefst steeds door dezelfde tutor. Als je zes leerlingen begeleidt in drie tweetallen, werk je elke week op twee dagen steeds drie uur als tutor. Plus natuurlijk twee uur per week voor voorbereiding en intervisie. Wij doen graag ons best om jou bijvoorbeeld voor acht uur per week twintig weken en liefst langer, in te zetten in dit mooie werk. Ga jij met ons deze commitment aan?

Aanmelden?
Neem contact op

Manon Marges

Programmacoördinator Studenttutoren

Tess Ruikes

Programmacoördinator Studenttutoren

Onze
partners