StudentMentorApp

"Ik dacht altijd dat de meester zou verschijnen als de leerling er klaar voor was." Tenminste, dat dacht ik. Vaak was ik er nog niet klaar voor, maar achteraf gezien heb ik al vele 'meesters' ontmoet. Na 9 lange jaren rondgedwaald te hebben op de universiteit, behaalde ik in 2013 mijn tweede Master of Science-diploma. Gezien mijn Surinaams/Indische achtergrond was ik hier bijzonder trots op.

Het was ook een schok voor met name mijn moeder toen ik zei: "Ik ga ondernemen, iets met het coachen en trainen van jonge professionals." Dat was zo ongeveer mijn ondernemingsplan.

Een van de lessen die ik leerde tijdens mijn studietijd, is dat je altijd mensen om je heen moet verzamelen. Bij het oprichten van mijn merk "Cor The Coach" - wat nog steeds mijn bijnaam is - bezocht ik al snel allerlei evenementen met als doel jongeren en jonge professionals te ontmoeten.

Zo belandde ik bij een bijeenkomst voor jonge professionals bij de @Rabobank. Met mijn 26 jaar was ik echter de jongste daar en er werd niet met, maar over jongeren gesproken. Daarom ben ik gaan zoeken naar de persoon die op dat moment op het podium sprak, Dave de Held.

Uiteindelijk kreeg ik via via contact met hem en mocht ik mijn verhaal op kantoor doen. Op dat moment wist ik nog niet dat Dave "onbewust" een mentor voor mij zou worden. Hij gaf me een van mijn eerste opdrachten en gaf advies over hoe ik het op een bepaalde manier kon aanpakken.

In een latere fase heeft Dave me behoed voor veel fouten, maar hij heeft me ook bewust fouten laten maken, zodat ik er met hem over kon praten. Ik heb regelmatig zijn kritiek moeten verwerken en veel van zijn adviezen in de wind geslagen om uiteindelijk te komen waar ik nu sta.

Tien jaar later zijn we nog steeds bevriend en spreken we elkaar wekelijks over sport en zakelijke aangelegenheden. Als mens ben ik enorm gegroeid en als onderneming heb ik inmiddels veel andere mensen en organisaties op weg geholpen.

"Als de leerling er klaar voor is, verschijnt de meester." Inmiddels heb ik verschillende mentoren gehad op verschillende gebieden, naast ondernemerschap. Het is een aanrader voor iedereen om mensen op te zoeken die kritisch zijn, behulpzaam zijn en het beste voor je willen. Op die manier kun je zelf op jouw eigen manier de wereld mooier maken. Net zoals o.a. Dave dat gedaan heeft bij mij.”

Alle verhalen

Onze
partners