StudentMentorApp

Jongeren zijn de toekomst van de stad

Dave de Held is directeur bij Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie en ambassadeur van Mentoren op Zuid. Hij verzorgde een aantal keer gastcolleges voor de studentmentoren van het Instituut voor Financieel Management, waarin hij het belang van mentoring benadrukte.

Dave vertelt

Om iets van je leven te maken is het volgens mij belangrijk dat je je zelfkennis vergroot en werkt aan zelfontwikkeling. Mentoren op Zuid is een initiatief waarbij zowel de mentor als de mentee hier aan kan werken. Studenten krijgen de kans om hun coachingsvaardigheden verder te ontwikkelen; dit maakt hen sterkere professionals. De jongeren krijgen coaching op verschillende onderwerpen en worden hierdoor ook weerbaarder. Een win-win situatie!

Persoonlijke motivatie

Tijdens je leven raak je nooit uitgeleerd. Ik heb in mijn leven op de juiste momenten ook een coach gehad met wie ik kon spiegelen bij belangrijke beslissingen in mijn leven. Inmiddels heb ik diverse leidinggevende functies gehad waarbij ik mijn eigen coachingsvaardigheden heb ontwikkeld. Die zet ik nu in om anderen te coachen. Zo ben ik in Rotterdam mentor geweest bij Benefits for kids en ben ik momenteel voorzitter van de stichting Mentorproject, beter bekend als Rotterdamse Douwers.

Positieve impact

De evidence-based methodiek van Mentoren op Zuid heeft een positieve impact op leerlingen en studenten. Deze nemen ze de rest van hun leven mee. We helpen op deze manier ook met elkaar om meer impact te hebben in de stad Rotterdam. Dankzij mentoring hebben jongeren meer zelfvertrouwen en maken ze gerichtere keuzes. Dat is belangrijk want zij bepalen de toekomst van de stad.

Ben jij
enthousiast geworden?

Make it happen

Ben je enthousiast geworden van mijn motivatie om deel te nemen aan dit programma? Laat het me weten. We zijn altijd op zoek naar de juiste partners met kennis, netwerk en kapitaal.

d.de.held@hr.nl

Tijdens de kennismaking was mijn mentee heel verlegen. We hebben veel leuke activiteiten gedaan en nu is mijn mentee veel meer open.
Lotte Heesbeen, studentmentor, student pabo aan Thomas More Hogeschool Bekijk het verhaal vanLotte

Alle verhalen

Onze
partners