StudentMentorApp

"Ik ben opgegroeid in Heerenveen (Friesland) en had in mijn schoolcarrière beste moeite met de bètavakken waar ik het geluk had dat mijn ouders daar bijles voor konden betalen. Deze leraar gaf me de rust, tijd en begeleiding die ik nodig had maar ook het inzicht om vanuit meerdere perspectieven naar een ingewikkeld vraagstuk te kijken. Mijn geschiedenisleraar was echt fantastisch; die nam je echt mee in het tijd, was een verhalenverteller en legde verbanden tussen het heden en verleden. Daar heb ik mijn hele leven wat aan gehad. Bovendien gaf hij mij studieadvies en begeleiding.

Mijn ouders waren allebeide maatschappelijk actief in de zorg als vrijwilliger en mijn vader heeft altijd heel hard gewerkt om zich verder te ontwikkelen, zowel overdag als in de avonden en weekenden. Zij hebben mijn ook echt geïnspireerd en gemotiveerd om door te leren, vragen te blijven stellen en de wereld te ontdekken. Werken aan projecten waar overheid, onderwijs en bedrijfsleven samenwerken is wel een rode draad in mijn carrière geworden.

Zelf ben ik nu directeur van het Deloitte WorldClass programma, een wereldwijd impactprogramma o.a. gericht op het verhogen van de kansengelijkheid in het onderwijs en sta zelf ook nog wel eens voor een klas met leerlingen en studenten. Hun nieuwsgierigheid, geweldige vragen en plezier geven me altijd goede energie!

Vanuit Deloitte investeren we daarom vanuit onze Deloitte Impact Foundation in het verbeteren van de talentontwikkeling en van leerlingen. Dat doen we in Nederland door onze professionele vaardigheden, expertise en netwerken in te zetten voor tal van onderwijsprojecten in de grote steden. Het verhogen van kansengelijkheid, talentontwikkeling, horizonverbreding van leerlingen en studenten zijn de centrale thema’s waar we in investeren. Het Mentoren op Zuid programma past hier naadloos in, daar zetten we ons daarom ook graag voor in!”

Alle verhalen

Onze
partners