StudentMentorApp

“Mijn wijk Katendrecht heeft mij veel gegeven, zo waren en aantal sleutelfiguren een daarvan was mijn jeugdheld van Piet Ruts. Piet, wie kent hem niet? Een witte, Nederlandse, grofgebouwde man, zoals er – voor mijn gevoel – veel waren in die tijd. Bij Piet belde je alleen aan als je echt ballen had… En echt een bal had: een voetbal. Hij pompte hem voor je op en daarna kon je er keihard achteraan rennen, want Piet had hem ver weggetrapt. Iedereen kon op deze man rekenen.

Op de middelbare school had ik een docent die altijd in mij geloofde. Ik haalde geen dikke voldoendes vaak zelfs onvoldoendes maar hij zei altijd tegen me “Lorenzo, met jou komt het wel goed”. Dat gaf mij zoveel vertrouwen. Precies zo iemand ontmoette ik ook op hogeschool. Hij zorgde ervoor dat ik mijn scriptie nog net met een voldoende kon afronden.

Deze mensen hebben mij geholpen om door te gaan, in mezelf te geloven en nooit op te geven.

Ik gun alle jongeren dat ze deze mensen tegenkomen. Zij die niet naar cijfers kijken maar diep in de ogen van de jongeren en ziet wat voor potentie ze hebben. Iemand die in ze gelooft zodat ze ook in hunzelf gaan geloven. Uiteindelijk zijn deze helden (mentoren) indirect verantwoordelijk voor alles wat ik doe voor de Rotterdamse samenleving .

Mijn slogan is “Vier de verschillen, benut de overeenkomsten” met deze slogan probeer ik nu mensen door op allerlei fronten te ondersteunen hun verhaal te doen en daarmee mensen te verbinden zodat ze elkaar kunnen helpen. Dit is voor mij een Circulair systeem van UBUNTU oftewel ik heb jou nodig en jij mij want samen zijn we één.”

Alle verhalen

Onze
partners