StudentMentorApp

Martine haar kunstwerken hangen nauw samen met haar levenshouding. Martine is getraind in de Martial &Healing Arts door H. Röder. Tijdens haar training heeft zij geleerd steeds zelf het centrum te blijven te midden van alles, om zo zuiver binnen deze wereld te bewegen en ermee verbonden te zijn. Deze verbondenheid vertaalt ze ook naar haar kunstwerken. Naast kunstenaar is Martine ook meubelmaker, klusser en presentator voor het RTL4-programma Eigen Huis & Tuin.

“Ik begon op 16-jarige leeftijd als installatiemonteur en werk nu, 20 jaar later, als meubelmaker, klusser en presentator voor het programma Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven. Ik koos destijds voor de techniek omdat ik creatief was, een doener, en vooral niet lang in de schoolbanken wilde zitten. Stilzitten en luisteren is nog steeds niet echt mijn ding. Door deze bijzondere keuze ben ik op mijn eigen wijze verder gegaan en uit de gebaande paden gestapt.

Je kunt mentoren op verschillende manieren vinden. Mijn mentor vond ik in een karaktereigenschap: eigenwijs zijn. Eigenwijsheid wordt vaak negatief geassocieerd, maar zolang je ook openstaat voor de visies en wijsheden van anderen, is dat volgens mij een enorm krachtige eigenschap die iedereen ver kan brengen. Eigenwijsheid heeft geen vaste vorm omdat het iedere dag groeit door ervaringen, fouten, inzichten en overwinningen.

Eigenwijs zijn betekent zelf nadenken, zelf voelen, zelf luisteren en zelf durven. Durven iets niet te weten, durven dat toe te geven en durven te vragen. Ik heb geleerd dat als ik oprecht iets vraag wat ik zelf niet weet, de ander mij vaak meer hulp biedt dan ik oorspronkelijk nodig had, wat mij nog eigenwijzer maakt dan gisteren.

Het enige wat je nodig hebt om ontzettend eigenwijs te zijn, zijn de woorden van Steve Jobs: "The only way to do great work is to love what you do."

Alle verhalen

Onze
partners