StudentMentorApp

“Ik ben geboren in 1980 in Den Haag en sinds 2000 werk ik bij de politie. Begin 2020 kreeg ik de kans om als wijkagent aan de slag te gaan in Hillesluis, een buurt in Rotterdam-Zuid. Hillesluis wordt begrensd door drukke wegen zoals de Breeweg, Colosseumweg, Putselaan en Hillevliet. In het hart van de buurt ligt de bruisende Winkelboulevard-Zuid, die zich uitstrekt over de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk tot aan het Sandelingplein.

Hillesluis telt bijna 12.000 inwoners en het opleidings- en inkomensniveau ligt in vergelijking met de rest van de stad relatief laag. De buurt is kinderrijk en multicultureel. Als wijkagent werk ik nauw samen met verschillende partners in het netwerk, waaronder "Mentoren op Zuid". Samenwerking stelt ons in staat om meer te bereiken. Door jongeren op verschillende manieren te betrekken bij de ontwikkelingen in de buurt, hoop ik dat zij meer zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgen. Het is een cliché, maar wel waar: "de jeugd heeft de toekomst".

Vaak wordt aan de politie als eerste gedacht aan het vangen van boeven en het uitschrijven van bekeuringen. Dat is inderdaad een van onze vele taken, maar gelukkig hebben we nog veel meer mooie en belangrijke taken. Door altijd in verbinding te staan met mensen, naar hen te luisteren en met hen in gesprek te gaan, groeit het vertrouwen. Hierdoor zal onze wijk leefbaarder en veiliger worden of blijven.

Toen ik al jong was, wilde ik graag politieman worden door inspiratie van mijn buurmannen. Twee van mijn buurmannen waren politieagenten en zij hadden mooie verhalen over hoe ze mensen hielpen. Op die leeftijd, zo'n 7 of 8 jaar oud, keek ik ook veel naar politieseries op televisie. Later hoorde ik enthousiaste verhalen van wijkagenten. Toen ik 16 was, had ik besloten om iets te doen voor de maatschappij. Mensen helpen stond voorop en het vangen van boeven was een deel daarvan. Ik ben mijn buurmannen en de wijkagent altijd dankbaar voor hun inspiratie om politieagent te worden.”

Alle verhalen

Onze
partners