StudentMentorApp

In 1998 is Özlem Canel bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in dienst getreden en sindsdien achtereenvolgens werkzaam geweest bij Directie Verenigde Naties, Directie Consulaire Zaken, Directie Azië, Detachering Belgisch Ministerie van Buitenlandse Zaken/EU zaken, Ambassade Brussel, Detachering bij VN/EU missie (OHR) in Sarajevo, Directie Communicatie/Woordvoering EU Zaken en Directie Europa (Coördinator).

“Ik ben geboren in Turkije en in 1977 verhuisden wij naar Nederland. Mijn vader was leraar en ik groeide op in de prachtige Hanzestad Zutphen. Op school blonk ik uit in talen, aardrijkskunde en geschiedenis, maar had ik meer moeite met exacte vakken.

Mijn vader en decaan waren belangrijke mentoren in mijn leven. Mijn vader, een praktische en nuchtere man, adviseerde mij om iets nuttigs te studeren vanwege mijn brede interesses. Mijn decaan raadde mij aan om Rechten te studeren, vanwege de vele mogelijkheden die deze studie biedt. Zo kwam ik uiteindelijk in Amsterdam terecht.

Na mijn studie solliciteerde ik bij Buitenlandse Zaken (BZ) omdat ik de wereld wilde zien en iets terug wilde doen voor Nederland. Inmiddels werk ik bijna 25 jaar met veel plezier bij BZ. Voor mijn werk heb ik in verschillende steden gewoond en gewerkt, waaronder Den Haag, Brussel, Sarajevo, Bakoe, Helsinki en nu Tallinn. Het is fantastisch om als ambassadeur Nederland te mogen vertegenwoordigen, de Nederlandse belangen te behartigen en de banden met andere landen te versterken.

Mijn advies aan anderen is om iets te vinden wat bij je past en wat je leuk of interessant vindt om te doen. Dit zal niet alleen leiden tot geluk, maar biedt ook meer kansen op succes. Luister naar goedbedoeld advies, maar uiteindelijk moet je je eigen weg vinden.”

Alle verhalen

Onze
partners