StudentMentorApp

Van VMBO tot een succesvolle ondernemer met grote maatschappelijke impact in Rotterdam. Robin Wolf-Westerveld is headhunter en initiatiefnemer van het maatschappelijk platform Rotterdam 4 Rotterdammers.

“Gescheiden ouders. Ja, ook ik heb gescheiden ouders. Wie niet tegenwoordig? Het lijkt bijna de normaalste zaak van de wereld? Voor mij was dit niet zo. Toen mijn ouders gingen scheiden, zakte de grond onder mijn voeten weg. Het zette mijn wereld op zijn kop.

Dit gebeurde op het moment dat ik mijn vmbo afrondde en moest bedenken “wat ik later wilde worden”. Ik had geen idee! Mijn hoofd was wel ergens anders. Ik was veel op straat, thuis was anders en eigenlijk had ik nergens zin in. Mijn moeder zei “Ga maar naar de kappersopleiding, want dan kan je nog in de weekenden en avonden wat bijverdienen”. En zo schreef ik mij in bij de kappersopleiding van Zadkine Rotterdam aan het Benthemplein. Wat trouwens nog best een leuke opleiding was. Toch wist ik al snel dat het kappersvak niets voor mij was.

Maar besefte ik mij ook dat ik dit mbo-papiertje wilde halen. Want door de scheiding van mijn ouders was mij een ding duidelijk geworden: ik verdien mijn eigen geld en ben van niemand financieel afhankelijk. Mijn moeder was dat namelijk wel van mijn vader. Zonder het salaris van mijn vader konden we bijvoorbeeld niet meer in hetzelfde huis wonen. Samen met mijn moeder en zusje verhuisden we naar een kleinere woning.


Ik was nog net geen 18 jaar, toen ik begon aan mijn eerste fulltimebaan bij een alarmcentrale. Zonder ervaring wist ik me dit toch snel eigen te maken en kreeg ik na ruim één jaar een baan aangeboden als receptioniste bij een makelaarskantoor en groeide ik door in de functie van assistent makelaar. Ik kan mij nog goed herinneren dat zij me tijdens het sollicitatieproces vroegen waar ik over vijf jaar wilde staan. En mijn antwoord was simpel: ‘dat ligt nog open, maar ik wil in ieder geval financieel voor mijzelf zorgen'. Na bijna 6 jaar kocht ik mijn appartement in het centrum van Rotterdam. Een enorme mijlpaal!

Ik weet hoe het is om het goed en minder te hebben. Door dit te ervaren ben ik anders naar de wereld gaan kijken en heeft mij nu gemaakt tot wie ik nu ben. Uiteindelijk maken lastige, moeilijke en mooie ervaringen je alleen maar een mooier mens. Het is aan jou om te bepalen wat je er mee doet.”

Alle verhalen

Onze
partners