StudentMentorApp

Samir Haddouch is Corporate Recruiter voor het Cluster Stadsontwikkeling bij de gemeente Rotterdam en een getalenteerde fotograaf.

Ik ben geboren in 1986 en opgegroeid in een klein dorpje vlakbij Rotterdam. In mijn jeugd had ik geen goed beeld van wat ik wilde doen als ik volwassen zou zijn. Na de MAVO heb ik op het MBO een administratief-juridische opleiding afgerond. In 2003 heb ik deze opleiding afgerond dankzij een stage bij de afdeling burgerzaken bij de gemeente Rotterdam. Na het behalen van mijn diploma, wist ik niet wat ik daarna wilde gaan doen. Moest ik bij de gemeente blijven werken? Een Hbo-opleiding volgen? Uiteindelijk koos ik voor een Hbo-opleiding en heb ik maar liefst drie opleidingen uitgeprobeerd voordat ik iets kon afronden. Dat werd uiteindelijk de opleiding Human Resource Management, die ik in 2014 heb afgerond.

In 2016 kreeg ik de mogelijkheid om aan het werk te gaan bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. In die periode begon ik actief te netwerken. Ik sprak met directeuren, managers, senior-adviseurs, ondersteuners, etc. die werkzaam waren binnen de Rijksoverheid. Ik was nieuwsgierig naar hun verhalen en het werk dat zij deden. Dit maakte dat ik voor het eerst echt zag wat er allemaal mogelijk is. Dit waren voor mij soort mentoren. Door één van die gesprekken heb ik de keuze gemaakt om te starten met de masteropleiding Business Process Management & IT aan de Open Universiteit. Deze heb ik in 2022 succesvol afgerond. Toen ik op het MBO zat, had ik nooit gedacht dat ik een universitaire master zou volgen en al helemaal niet in het domein van ICT.

Sinds 2019 ben ik weer werkzaam bij de gemeente Rotterdam, 13 jaar na mijn stage bij burgerzaken. Het was een lange reis waarin ik veel heb geleerd van de keuzes die ik heb gemaakt. Als ik een mentor zou hebben gehad tijdens die reis, dan zou ik misschien andere keuzes hebben gemaakt. Ik ben dan ook een groot voorstander van mentorschap omdat een mentor iemand is die in jou gelooft, jou scherp kan houden, jou bepaalde inzichten kan geven, en iemand die jou kan helpen om het beste uit jezelf te halen.

Maar uiteindelijk ben jij degene die het uiteindelijk moet doen.”

Alle verhalen

Onze
partners