StudentMentorApp

Jongeren zijn de toekomst van de stad

Sezgin Yilgin is Senior Relatiemanager Markt- en Programma ontwikkeling bij Platform31 en ambassadeur van Mentoren op Zuid. Hij verzorgt onder andere gastcolleges voor de studentmentoren van het Instituut voor Financieel Management, waarin hij het belang van mentoring benadrukt.

Sezgin vertelt

Zelfredzaamheid is een thema dat mij nauw aan het hart ligt. Mentoren op Zuid is een mooie samenwerking tussen diverse partners om zelfredzaamheid onder jongeren te vergroten. Studenten krijgen de kans om hun coaching vaardigheden verder te ontwikkelen; dit maakt hen sterkere professionals. De jongeren krijgen coaching op verschillende onderwerpen en worden daardoor meer zelfredzaam. Daarom ondersteun ik het programma met trots.

Persoonlijke motivatie

In mijn jeugd heb ik een coach gemist. Ik ben van Turkse komaf en in de jaren tachtig was het gebruikelijk dat kinderen van gastarbeiders naar de Lagere Technische School of de Huishoudschool werden gestuurd. Terwijl een hoger niveau haalbaar was. Helaas had ik destijds geen rolmodel om een voorbeeld aan te nemen. Ik gun leerlingen op Rotterdam-Zuid zo iemand: een studentmentor die dicht bij hun belevingswereld staat en die hen bijvoorbeeld kan begeleiden bij planning, huiswerk en bij het maken van de juiste studiekeuze.

Positieve impact

De evidence-based methodiek van Mentoren op Zuid heeft een positieve impact op leerlingen en studenten. De grote winnaar is de stad Rotterdam. Dankzij mentoring hebben jongeren meer (zelf)vertrouwen en maken jongeren gerichtere keuzes. En de jongeren zijn de toekomst van de stad.

Ik hoop dat mijn ambassadeurschap anderen inspireert mee te doen.


Ik heb de kans gekregen op een internationaal congres te spreken over Mentoren op Zuid en mijn ervaringen te delen.
Sandy Koolwijk, studentmedewerker, student Lerarenopleiding Engels Hogeschool Rotterdam Bekijk het verhaal van Sandy