StudentMentorApp

Jongeren zijn de toekomst van de stad

Sezgin Yilgin is Marketing en Innovatiemanager bij EMI-Hogeschool Rotterdam. Hij verzorgde eerder - als rayondirecteur Rotterdam-Zuid bij Rabobank Rotterdam - gastcolleges voor de studentmentoren van het Instituut voor Financieel Management, waarin hij het belang van mentoring benadrukte.

Sezgin vertelt

Zelfredzaamheid is een thema dat mij nauw aan het hart ligt. Mentoren op Zuid is een mooie samenwerking tussen diverse partners om zelfredzaamheid onder jongeren te vergroten. Studenten krijgen de kans om hun coaching vaardigheden verder te ontwikkelen; dit maakt hen sterkere professionals. De jongeren krijgen coaching op verschillende onderwerpen en worden daardoor meer zelfredzaam. Daarom ondersteun ik het programma met trots.

Persoonlijke motivatie

In mijn jeugd heb ik een coach gemist. Ik ben van Turkse komaf en in de jaren tachtig was het gebruikelijk dat kinderen van gastarbeiders naar de Lagere Technische School of de Huishoudschool werden gestuurd. Terwijl een hoger niveau haalbaar was. Helaas had ik destijds geen rolmodel om een voorbeeld aan te nemen. Ik gun leerlingen op Rotterdam-Zuid zo iemand: een studentmentor die dicht bij hun belevingswereld staat en die hen bijvoorbeeld kan begeleiden bij planning, huiswerk en bij het maken van de juiste studiekeuze.

Positieve impact

De evidence-based methodiek van Mentoren op Zuid heeft een positieve impact op leerlingen en studenten. De grote winnaar is de stad Rotterdam. Dankzij mentoring hebben jongeren meer (zelf)vertrouwen en maken jongeren gerichtere keuzes. En de jongeren zijn de toekomst van de stad.

Het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid, Stichting de Verre Bergen, de coöperatieve Rabobank en het Mentoren op Zuid programma hebben mij tijdens mijn loopbaan bij de Rabobank geïnspireerd om de overstap te maken naar Hogeschool Rotterdam. Het is mogelijk om businesscases te maken van complexe maatschappelijke opgaven met concrete positieve resultaten voor de maatschappij. 

Ik hoop dat mijn ambassadeurschap anderen inspireert mee te doen.


Ik heb de kans gekregen op een internationaal congres te spreken over Mentoren op Zuid en mijn ervaringen te delen.
Sandy Koolwijk, studentmedewerker, student Lerarenopleiding Engels aan Hogeschool Rotterdam Bekijk het verhaal vanSandy

Alle verhalen

Onze
partners